arrow-left arrow-right chevronArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closeplussearch-glass third

Projecten

 

Mooie complete klus in Kloosterhaar

 

  • Asbest saneren
  • Sloopwerk
  • Grondverbetering toepassen
  • Poeren uitgraven en zetten
  • Spanten overeind zetten
  • Gebroken puin en vulzand aanvoeren
  • Puin en zandbaan profileren
  • Machinaal straten
  • Hemelwaterafvoer aanleggen en aansluiten

Bekijk hier het hele project.

Tennet, de toonaangevende netbeheerder van elektriciteitsnetten in Nederland, zet zich in voor de toekomst van duurzame energie met de realisatie van een zwaluwwand en vleermuisbunker bij hoogspanningsstation Louwsmeer in Friesland. Bio Bound produceerde de elementen voor deze ecozone van circulair beton.

zwaluwwand circulair beton

Het elektriciteitsnetwerk in Friesland is grotendeels verzadigd. Daarom is Tennet druk bezig met het versterken en uitbreiden van het net. In de buurt van Tytsjerk, Friesland, is onlangs een nieuw transformatorveld toegevoegd aan het hoogspanningsstation Louwsmeer om het groeiende aanbod van duurzame stroom van regionale windmolens in goede banen te leiden.

 

Naast het uitbreiden van het netwerk, hecht Tennet ook belang aan duurzaamheid. Het bedrijf heeft verschillende programma’s geïntroduceerd ter bevordering van duurzame initiatieven, waaronder het vergroenen van de stationsomgeving met planten om de biodiversiteit te bevorderen. Hiermee wordt niet alleen een duurzame infrastructuur gecreëerd, maar ook een ecosysteem dat een positieve impact heeft op de lokale flora en fauna.

 

Zwaluwwand van circulair beton

Bij de werkzaamheden aan het station in Louwsmeer is een aanzienlijke hoeveelheid zand vrijgekomen. Dit wordt gebruikt voor de constructie van een ecozone voor zwaluwen en vleermuizen. Bio Bound leverde hiervoor speciale zwaluwkeerwanden met gaten waarin de zwaluwen kunnen nestelen, en betonplaten voor de bouw van de vleermuisbunker. De ecozone, gebouwd door Loon- en Grondverzetbedrijf Altena uit Kloosterhaar, is niet alleen duurzaam maar ook circulair. De Bio Bound betonproducten zijn gemaakt met hergebruikt beton. Hierdoor wordt de milieu-impact verminderd en gebruik van nieuwe grondstoffen voorkomen.

Zwaluwbunker circulair beton

“We zijn blij dat we deze ecozone voor Tennet hebben mogen bouwen,” aldus Arnout Bulthuis van Loon- en Grondverzetbedrijf Altena. “Het is een mooi project waar we met veel trots aan hebben gewerkt, en het toont aan dat duurzaamheid en biodiversiteit hand in hand kunnen gaan met de groei van het elektriciteitsnetwerk.”
Met deze duurzame initiatieven positioneert Tennet zich als een voorloper in het realiseren van duurzame infrastructuur en het bevorderen van biodiversiteit in Nederland.

logo loonbedrijf Altena

Bron: biobound.nl https://biobound.nl/nieuws-en-projecten/